Új reménysugár hátfájósoknak és gerincsérveseknek – Evminov-módzser

Az Evminov módszer Magyarországon még újnak számít, azonban Európa hat országában 96 gyógyközpontban már 10 éve alkalmazzák a hátfájás, derékfájás és különböző gerincbetegségek kezelésére. Eddig 300.000 ember kezdte el használni az Evminov módszert 98 %-os eredményességgel!

Az Evminov módszer alkalmas a hátfájás, derékfájás és számos gerincbetegség kezelésére, úgy mint:

-  porckorong lelapulása (discopathia)
- porckorong- kitüremkedés (protrusio)
- porckorongsérv (discus hernia)
- csigolya elcsúszása (spondylolisthesis)
- ideggyök-gyulladás (radiculitis)
- hibás testtartás, gerincferdülés (scoliosis)
- gerinc regenerálódása baleset / műtét után
- gerinc nyaki részének betegségei (epycondylitis, radiculitis…, stb.)

Mi az Evminov módszer?

A módszer leginkább a súlyfürdő-terápia és a gerinctorna keresztezéseként írható le. A kezelés során a páciens egy falra függesztett speciális padon – az ún. Evminov Profilaktoron – gerincnyújtás közben végzi a személyre szabott gerinctorna gyakorlatokat.

Az Evminov Profilaktor az Evminov gerinctornához kifejlesztett, fából, speciális technológiával készített gerinc-rehabilitációs pad, amely rugalmas, de erős alapot biztosít a módszer végzéséhez. Az Evminov Profilaktor a talajhoz képest különböző dőlésszögekben helyezhető el és a dőlésszög változtatásával a gerincoszlopra ható nyújtóerő is optimálisan változtatható. Az Evminov Profilaktor rögzítése kötéllel történik, az eszköz rugalmassága pedig biztosítja a szükséges mozgáscsillapítást a gerinc számára a gyakorlatok közben. A pad biztonságosan használható 140 kg testsúlyig. A pad állítható, így a család minden tagja használhatja. Az Evminov Profilaktor lakásban vagy munkahelyen is könnyen elhelyezhető, hiszen függőleges helyzetben mindössze annyi helyet foglal, mint egy pár cipő.

Milyen eredmények érhetők el az Evminov módszerrel gerincsérv esetén?

Az Evminov Központ betegeinek eddigi kezelési tapasztalata alapján bebizonyosodott, hogy az Evminov- módszerrel végzett kezelések csökkentették, bizonyos esetekben pedig meg is szüntették a porckorongsérvet. A kezeléseket követő MR- vizsgálatok igazolták a gerincsérv 60-80%-os csökkenését, illetve a teljes eltűnését. Néhány esetben fordult csak elő, hogy a sérv mérete nem csökkent – ilyen régóta fennálló gerincsérv esetén fordulhat elő -, a fájdalom azonban ilyenkor is megszűnt!

Hogyan segít az Evminov-módszer a porckorongsérven?

Amikor a porckorong belsejét kitöltő zseléhez hasonló szövet (nuclues pulposus) a porckorong károsodása következtében kitüremkedik, nemcsak mechanikailag, hanem kémiailag is irritálja a szomszédos ideggyököket. A porc belseje és a környezete ugyanis különböző PH értékű. A szervezet ezért idegen testként tekint a kitüremkedett részre, amely hüvelyéből kilépve idővel megszilárdul. Ezt a folyamatot nagyban elősegíti a problémássá vált terület immobilizációja (kevés mozgás, sok ülés).

Az Evminov- módszer ideális feltételeket teremt a gerinc regenerációjához: a finom nyújtások csökkentik a nyomás okozta terhelést és a helyileg adagolt gyakorlatok beindítják az anyagcsere-folyamatot éppen ott, ahol a leginkább szükséges. Az aktív anyagcsere folytán pedig a gerincsérv önmagától zsugorodni kezd.

Miért egyedülálló az Evminov módszer?

1. Az Evminov módszer tehermentesíti a gerincet adagolt / fokozatos nyújtások által
A gerinc tehermentesítése a saját testsúly és a gravitáció hatására történik, a törzs izmainak ellazulása, nyújtása, a csigolyaközti rések megnövekedése kíséretében. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást és a hátfájdalmat.

2. Az Evminov módszer megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket
Az Evminov Profilaktoron kis amplitúdójú mozgásokból álló statikus és dinamikus gyakorlatok végzésével, felváltva csökken és nő a porckorong belső nyomása, ami által javul sejtjeinek a táplálása. Ez az anyagcsere folyamatok aktivizálásához, a gerinc, ill. porckorong regenerációjához, az ízületek mozgástartományának növekedéséhez, továbbá a gerinc saját izmainak megerősödéséhez vezet.

Mennyi idő után tapasztalható javulás az Evminov módszerrel?

Az Evminov pad folyamatos használata mellett már az első héten tapasztalható javulás. Súlyosabb esetekben a gerincnek pár hónapnyi regenerálódás szükséges. Az egészség megőrzése céljából naponta 15-20 perc torna javasolt. Hátfájás, derékfájás, gerincbetegség esetén a fokozatosság elvének betartásával naponta 2-3 alkalommal ajánlott a gerinctorna végzése. Tartós eredmény eléréséhez a gerinctorna gyakorlatokat minden nap ismételni kell.


közvetlen linka könyvjelzőbe.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.