Új reménysugár hátfájósoknak és gerincsérveseknek – Evminov-módzser

Az Evminov módszer Magyarországon még újnak számít, azonban Európa hat országában 96 gyógyközpontban már 10 éve alkalmazzák a hátfájás, derékfájás és különböző gerincbetegségek kezelésére. Eddig 300.000 ember kezdte el használni az Evminov módszert 98 %-os eredményességgel!

Az Evminov módszer alkalmas a hátfájás, derékfájás és számos gerincbetegség kezelésére, úgy mint:

-  porckorong lelapulása (discopathia)
- porckorong- kitüremkedés (protrusio)
- porckorongsérv (discus hernia)
- csigolya elcsúszása (spondylolisthesis)
- ideggyök-gyulladás (radiculitis)
- hibás testtartás, gerincferdülés (scoliosis)
- gerinc regenerálódása baleset / műtét után
- gerinc nyaki részének betegségei (epycondylitis, radiculitis…, stb.)

Mi az Evminov módszer?

A módszer leginkább a súlyfürdő-terápia és a gerinctorna keresztezéseként írható le. A kezelés során a páciens egy falra függesztett speciális padon – az ún. Evminov Profilaktoron – gerincnyújtás közben végzi a személyre szabott gerinctorna gyakorlatokat.

Az Evminov Profilaktor az Evminov gerinctornához kifejlesztett, fából, speciális technológiával készített gerinc-rehabilitációs pad, amely rugalmas, de erős alapot biztosít a módszer végzéséhez. Az Evminov Profilaktor a talajhoz képest különböző dőlésszögekben helyezhető el és a dőlésszög változtatásával a gerincoszlopra ható nyújtóerő is optimálisan változtatható. Az Evminov Profilaktor rögzítése kötéllel történik, az eszköz rugalmassága pedig biztosítja a szükséges mozgáscsillapítást a gerinc számára a gyakorlatok közben. A pad biztonságosan használható 140 kg testsúlyig. A pad állítható, így a család minden tagja használhatja. Az Evminov Profilaktor lakásban vagy munkahelyen is könnyen elhelyezhető, hiszen függőleges helyzetben mindössze annyi helyet foglal, mint egy pár cipő.

Megrendeléshez kattints a képre

Milyen eredmények érhetők el az Evminov módszerrel gerincsérv esetén?

Az Evminov Központ betegeinek eddigi kezelési tapasztalata alapján bebizonyosodott, hogy az Evminov- módszerrel végzett kezelések csökkentették, bizonyos esetekben pedig meg is szüntették a porckorongsérvet. A kezeléseket követő MR- vizsgálatok igazolták a gerincsérv 60-80%-os csökkenését, illetve a teljes eltűnését. Néhány esetben fordult csak elő, hogy a sérv mérete nem csökkent – ilyen régóta fennálló gerincsérv esetén fordulhat elő -, a fájdalom azonban ilyenkor is megszűnt!

Hogyan segít az Evminov-módszer a porckorongsérven?

Amikor a porckorong belsejét kitöltő zseléhez hasonló szövet (nuclues pulposus) a porckorong károsodása következtében kitüremkedik, nemcsak mechanikailag, hanem kémiailag is irritálja a szomszédos ideggyököket. A porc belseje és a környezete ugyanis különböző PH értékű. A szervezet ezért idegen testként tekint a kitüremkedett részre, amely hüvelyéből kilépve idővel megszilárdul. Ezt a folyamatot nagyban elősegíti a problémássá vált terület immobilizációja (kevés mozgás, sok ülés).

Az Evminov- módszer ideális feltételeket teremt a gerinc regenerációjához: a finom nyújtások csökkentik a nyomás okozta terhelést és a helyileg adagolt gyakorlatok beindítják az anyagcsere-folyamatot éppen ott, ahol a leginkább szükséges. Az aktív anyagcsere folytán pedig a gerincsérv önmagától zsugorodni kezd.

Miért egyedülálló az Evminov módszer?

1. Az Evminov módszer tehermentesíti a gerincet adagolt / fokozatos nyújtások által
A gerinc tehermentesítése a saját testsúly és a gravitáció hatására történik, a törzs izmainak ellazulása, nyújtása, a csigolyaközti rések megnövekedése kíséretében. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást és a hátfájdalmat.

2. Az Evminov módszer megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket
Az Evminov Profilaktoron kis amplitúdójú mozgásokból álló statikus és dinamikus gyakorlatok végzésével, felváltva csökken és nő a porckorong belső nyomása, ami által javul sejtjeinek a táplálása. Ez az anyagcsere folyamatok aktivizálásához, a gerinc, ill. porckorong regenerációjához, az ízületek mozgástartományának növekedéséhez, továbbá a gerinc saját izmainak megerősödéséhez vezet.

Mennyi idő után tapasztalható javulás az Evminov módszerrel?

Az Evminov pad folyamatos használata mellett már az első héten tapasztalható javulás. Súlyosabb esetekben a gerincnek pár hónapnyi regenerálódás szükséges. Az egészség megőrzése céljából naponta 15-20 perc torna javasolt. Hátfájás, derékfájás, gerincbetegség esetén a fokozatosság elvének betartásával naponta 2-3 alkalommal ajánlott a gerinctorna végzése. Tartós eredmény eléréséhez a gerinctorna gyakorlatokat minden nap ismételni kell.

Ha felkeltette érdeklődésedet az Evminov gyógytorna, most különleges csomagajánlataink közül választva, Te is kipróbálhatod ezt az egyedülállóan hatékony módszert!

Ajánlataink megtekintéséhez kattints a képre

 


közvetlen linka könyvjelzőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>